Jedi


Radost ob dobri hrani je tista, ki obudi vse čute.

 

Pri Vovkotu gostom nudimo jedi tradicionalne slovenske kuhinje s pridihom sodobnosti. Pri tem bi izpostavili telečjo kračo, pripravljamo pa tudi meso z žara na pravo oglje. V naši kuhinji upoštevamo letne čase, prednost pa dajemo lokalnim dobaviteljem, saj le tako lahko zagotavljamo kakovost, ki jo naši gostje pričakujejo od nas. Veseli smo, ko gostje opazijo trud naših kuharic, ki še danes na roke režejo rezance, pripravljajo štruklje, svaljke… Sezonsko, sveže in lokalno, to je naša zapoved.

Jedilni list na spletni strani je informativne narave. Lahko se zgodi, da bo ob Vašem obisku ponudba zaradi sezonskega značaja ali dnevne ponudbe malce drugačna.


JEDILNI LIST

 



HLADNE PREDJEDI
Rezine hladnega jelenovega rostbifa na regratu, istrsko oljčno olje, solni cvet
Tatar dimljene postrvi, domača majoneza z bučnim oljem, postrvji kaviar, hren
Regrat v solati s krompirjem in slanino krškopoljskega prašiča.
Hišna tlačenka, čebula v prekmurskem bučnem olju
Konfitiran goveji jezik, na solatki tatarske ajde, poširano jajce, “kokice” ajdove kaše
Mesnine hišnega mesarja, hišna divjačinska pašteta
 

JUHE
Goveja juha s hišnimi rezanci (ročno rezani)
Kmečka gobova juha
Krompirjeva juha z raviolom krvavice
 

TOPLE PREDJEDI
Mlad kravji sir, slanina krškopoljca na žaru
Račja jetra na kremi hrušk, solni cvet
Polži v pečici, domače zeliščno maslo
Pirina rižota s sezonsko zelenjavo
 

GLAVNE JEDI
Pečena telečja krača z mladim krompirjem v pečici, gomoljna zelenjava (predhodna najava)
Divji prašič, tris hišnih štrukljev, džem brusnic
Svaljki tatarske ajde z jagenjčkovim ragujem in dimljeno skuto
Hišni ravioli s šparglji
Goveja vratovina (sous vide), česnova krema, štrukelj s pregreto smetano, pire korenja s kumino
Rdeča postrv s pirino rižoto z zelenjavo
Tris hišnih štrukljev na omaki staranega tolminskega sira
Jagenjčkove zarebrnice na žaru s pekovskim krompirjem
Zarebrnice krškopoljskega prašiča na žaru
Telečja jetra na žaru, s kajmakom in ocvrto čebulo, solni cvet
Goveja bržola na žaru
Žrebičkov hrbet na žaru
 

SLADICE IZ NAŠE KUHINJE
Hruška viljamovka, kuhana v cvičku, z orehovimi žličniki in vanilijevo kremo
Janeževa zmrzlina, biskvit iz domačih orehov, jajčna krema
Čokoladna torta s kremnim sirom in malinovo kremo
Mousse pečenega jabolka na ajdovem drobljencu, s cimetovim sladoledom
Jabolčni zavitek
Jagode in maline na mascarpone kremi

DARILNI BON

 



Presenetite svoje sorodnike, prijatelje, sodelavce ali poslovne partnerje z darilnim bonom gostilne Vovko, ki ga lahko pripravimo po Vaših željah. Bon lahko predstavlja degustacijski menu (s prenočiščem ali brez) ali pa kot bon v denarni vrednosti, katere višino določite Vi.

 



Podarite svojim najdražjim enkratno doživetje, podarite darilni bon Gostilne Vovko!
 

*****

DEGUSTACIJSKI MENU

 



4 hodni degustacijski menu – 30 evrov
5 hodni degustacijski menu – 35 evrov
6 hodni degustacijski menu – 40 evrov
7 hodni degustacijski menu – 45 evrov

 



Sobotno kosilo (juha, glavna jed s prilogami, solata) – 13 evrov
Nedeljsko kosilo (juha, glavna jed s prilogami, solata, mala sladica) – 14,50 evrov
Za večje skupine se po predhodnem dogovoru pripravi kosilo tudi med tednom.

 



Degustacijski menu se streže za celotno omizje enako.
 

V izogib nevšečnostim, je zaželeno, da nas za pripravo degustacijskega menuja pokličete dan prej ali vsaj do 10. ure tekočega dne.