Jedi


Radost ob dobri hrani je tista, ki obudi vse čute.

 

Pri Vovkotu gostom nudimo jedi tradicionalne slovenske kuhinje s pridihom sodobnosti. Pri tem bi izpostavili telečjo kračo, pripravljamo pa tudi meso z žara na pravo oglje. V naši kuhinji upoštevamo letne čase, prednost pa dajemo lokalnim dobaviteljem, saj le tako lahko zagotavljamo kakovost, ki jo naši gostje pričakujejo od nas. Veseli smo, ko gostje opazijo trud naših kuharic, ki še danes na roke režejo rezance, pripravljajo štruklje, svaljke… Sezonsko, sveže in lokalno, to je naša zapoved.

Jedilni list na spletni strani je informativne narave. Lahko se zgodi, da bo ob Vašem obisku ponudba zaradi sezonskega značaja ali dnevne ponudbe malce drugačna.


JEDILNI LIST

Jedi ponujamo a la carte, lahko pa se odločite za degustacijski menu v poljubnem številu hodov.

Primer enega izmed degustacijskih menujev:

Pozdrav iz kuhinje

Tatar dimljene postrvi s hrenom, postrvjim kaviarjem in domačo majonezo bučnega olja

Dolenjski žlinkrofi z repki potočnih rakov

Koruzna juha s staranim kisom

Svaljki iz tatarske ajde z jagenjčkovim ragujem in dimljeno skuto

Divji prašiček v divjačinski omaki s sirovim, ajdovim in zeliščnim štrukljem in brusnicami

Ajdova kuhana smetana z domačim sladoledom kisle smetane in ajdovim piškotom

Siri slovenskih kmetij

DARILNI BON

 



Presenetite svoje sorodnike, prijatelje, sodelavce ali poslovne partnerje z darilnim bonom gostilne Vovko, ki ga lahko pripravimo po Vaših željah. Bon lahko predstavlja degustacijski menu (s prenočiščem ali brez) ali pa kot bon v denarni vrednosti, katere višino določite Vi.

 



Podarite svojim najdražjim enkratno doživetje, podarite darilni bon Gostilne Vovko!
 

*****

DEGUSTACIJSKI MENU

 



4 hodni degustacijski menu – 30 evrov
5 hodni degustacijski menu – 35 evrov
6 hodni degustacijski menu – 40 evrov
7 hodni degustacijski menu – 45 evrov

 



Kosilo 2 hoda (juha, glavna jed s prilogami, solata) – 10 do 13 evrov
Kosilo 3 hodi (juha, glavna jed s prilogami, solata, manjša sladica) – 14 do 16 evrov
Za večje skupine se po predhodnem dogovoru pripravi kosilo tudi med tednom.

 



Degustacijski menu se streže za celotno omizje enako.
 

V izogib nevšečnostim, je zaželeno, da nas za pripravo degustacijskega menuja pokličete dan prej ali vsaj do 10. ure tekočega dne.