Gostilna


GOSTILNA VOVKO – od leta 1977 / Since 1977

 

Gostilna Vovko je družinska gostilna, ki sta jo leta 1977 zgradila in odprla Marina in Anton Vovko. Dober glas o gostilni se je hitro širil in kaj kmalu je gostilna postala poznana po širši Sloveniji in čez mejo. Leta 1996 so Vovkotovi dogradili še prenočišča.

Danes gostilno vodita njun sin Rok z ženo Manco. Kuhinja gostilne temelji na slovenskih jedeh, katerim dodajo pridih sodobnosti. Občasno boste v ponudbi našli tudi jedi avstroogrske in jugoslovanske kuhinje.

Gostje se med jedmi najraje odločajo za telečjo kračo pečeno v pečici (za katero priporočamo predhodno rezervacijo), med hladnimi predjedmi sta zelo priljubljena tatar dimljene postrvi s hrenom in domačo majonezo bučnega olja, v jesensko zimskem času pa odlična tlačenka krškopoljskega prašiča. Svaljkom iz tatarske ajde, ki jo dobimo v bližnjem mlinu Rangus, ter dodamo jagenjčkov ragu in dimljeno skuto, se le redki uprejo.
Prednost pri nabavi sestavin dajemo lokalnim pridelovalcem in kmetom. Hišna sommelierja Vam bosta najraje predstavila in postregla z odličnimi vini iz naše vinorodne dežele. Za bolj izbirčne so na voljo tudi vina iz drugih vinorodnih dežel in tudi iz tujine. Pri izboru vin nismo pozabili na ljubitelje biodinamičnih oz. naravnih vin.

 

Zaželjeno je, da predhodno opravite rezervacijo in nam ob tem morda sporočite svoje želje in pričakovanja. Za tiste, ki želite poizkusiti več jedi hkrati, priporočamo degustacijski menu, ki pa se streže enako za celotno omizje.

 

Experience the taste of traditional Slovene dishes with contemporary touch, served in the pleasant and warm ambiance of our restaurant. Our in-house sommelier prepared an exquisite selection of Slovenian wines while also keeping in mind biodynamic wine enthusiasts. Priority is given to proven local suppliers; only in this way can we ensure constant quality and freshness of ingredients used in our kitchen.

 

Reservations are obligatory.

 


MNENJA GASTRO KRITIKOV
 • “Ena najbolj simpatičnih gostiln v Sloveniji!”
  Tomaž Sršen, Dolcevita
 • “Vovko je domača družinska gostilna, kakršne bi po slovenskem podeželju morali posejati kot bencinske črpalke ob avtocestah. Vsaj vsakih sto kilometrov”
  Uroš Mencinger, Nedelo
 • “Nasploh pri Vovkovih hvalimo v razvoj dobaviteljske verige vložen trud, saj je skorajda ni reči, za katero ne bi natančno vedeli, pri kom – in zakaj – jo nabavljajo, seznam sodelujočih pri- in predelovalcev pa je zapisan tudi na zadnji strani jedilnega lista.”
  Boštjan Napotnik, Mladina
 • V predmestju Novega mesta je gostilna, ki po eni strani ponuja preprosto in poceni kuhinjo, hkrati pa ima kreativne sodobne menije z lokalnimi sestavinami. Napredek, ki so ga storili v zadnjem obdobju, je več kot očiten!
  Miha First, Siol