Gostilna


GOSTILNA VOVKO – z Vami že od leta 1977

 

Gostilna Vovko je hiša, kjer več kot 40 letno družinsko tradicijo nadaljujeta Rok Vovko z ženo Manco.
Začetki gostilne segajo v leto 1977, ko sta ustanovitelja, Rokova starša, Marina in Anton Vovko odprla vrata svoje hiše gostom, ki so bili željni odlične hrane, rujne vinske kapljice in gostoljubnosti.

Leta 2009 sva gostilno uradno prevzela Rok in Manca Vovko. Nadaljujeva družinsko poslanstvo v stalni želji po nadgrajevanju ponudbe in kakovosti. Gostilna, ki svojo tradicijo neguje in jo zna približati tako domačemu gostu, lačnemu popotniku, kakor poslovnemu gostu. Zavedanje, da gostilna predstavlja tudi naše kraje v katerih živimo, je močno zakoreninjejo v nas. Zato želimo naše lokalno okolje približati in predstaviti preko jedi, vina in prijazne besede. Osrednjo pozornost namenjamo dolenjski kulinariki, kjer nekaterim jedem dodajamo pridih sodobnosti, nekatere pa puščamo take, kot so jih pripravljali že naši predniki.

Gostilno Vovko gastronomski kritiki redno uvrščajo med najboljše na Dolenjskem in v Sloveniji. Leta 2018 je priznani mednarodni gastronomski vodič Gault Millau kuhinji gostilne Vovko podelil dve kuharski kapi. Njeno kakovost vedno znova prepoznavajo in potrjujejo tudi osrednji slovenski kulinarični kritiki.

Dobrodošli v hiši Vovko,
Manca in Rok Vovko

 

Zaželene predhodne rezervacije.

 


MNENJA GASTRO KRITIKOV
  • “Ena najbolj simpatičnih gostiln v Sloveniji!”
    Tomaž Sršen, Dolcevita
  • “Vovko je domača družinska gostilna, kakršne bi po slovenskem podeželju morali posejati kot bencinske črpalke ob avtocestah. Vsaj vsakih sto kilometrov”
    Uroš Mencinger, Nedelo
  • “Nasploh pri Vovkovih hvalimo v razvoj dobaviteljske verige vložen trud, saj je skorajda ni reči, za katero ne bi natančno vedeli, pri kom – in zakaj – jo nabavljajo, seznam sodelujočih pri- in predelovalcev pa je zapisan tudi na zadnji strani jedilnega lista.”
    Boštjan Napotnik, Mladina
  • V predmestju Novega mesta je gostilna, ki po eni strani ponuja preprosto in poceni kuhinjo, hkrati pa ima kreativne sodobne menije z lokalnimi sestavinami. Napredek, ki so ga storili v zadnjem obdobju, je več kot očiten!
    Miha First, Siol